Samen werken aan sociale impact

Wij zijn het adviesbureau in zorg en welzijn!

Op betekenisvolle en duurzame wijze begeleiden wij organisaties en teams in de zorg en sociaal domein die meer uit zichzelf én hun strategie willen halen. Om zo de kloof tussen beleid en de werkelijke impact op cliënt en burgers te dichten: dát is onze belangrijkste drijfveer!

Wij begeleiden verandering met de menselijke maat.
Wij gaan voor sociale impact!
Wij zijn het adviesbureau in zorg en welzijn.

 

Onze missie

Wij doen niets liever dan organisaties in de zorg en het sociaal domein begeleiden om hun impact blijvend te vergroten. Want daarmee dragen we samen bij aan een positieve samenleving. Met passie en expertise ondersteunen wij u in deze snel veranderende omgeving, zodat u wendbaar blijft en blijvend impact kan maken. Wij versterken de motivatie en het eigenaarschap van uw teams en zorgen voor beweging in de juiste richting!

Wij hebben kennis van de sector, expertise in begeleiden en adviseren van zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en provincies. Wij geven niet alleen advies, maar helpen ook om onze adviezen te implementeren. Zo blijven we betrokken tot uw organisatie het zelf verder kan borgen. 

Ons Team

Decido is al jaren het adviesbureau in zorg en welzijn. Ons team bestaat uit ervaren adviseurs en begeleiders. Ieder van ons brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van implementatie van strategie, besturing en verandermanagement, specifiek gemaakt voor de zorg en welzijn. Voor ieder van ons geldt dat wij er persoonlijk voldoening van krijgen als we organisaties en mensen helpen om bij te dragen aan meer sociale impact!

Marcel Kruger Decido

Marcel Kruger
Partner

Lees meer
Zoek je een ervaren coach of adviseur? Marcel zorgt voor concrete plannen en draagvlak voor visie en strategie. Dat doet hij vooral in de zorgsector en voor overheden.
Merlijn Gillissen Decido Zorg Sociaal Domein

Merlijn Gillissen
Partner

Lees meer
Zit je strategie vast? Is je organisatie toe aan verandering? Merlijn helpt graag bij complexe vraagstukken. Zijn kracht ligt in visie-gedreven veranderingen met de menselijke maat.
Floortje van der Linden Decido Zorg Sociaal Domein

Floortje van der Linden
Projectleider / Adviseur

Lees meer
Floortje zorgt voor een aanpak waarin gewerkt wordt vanuit de bedoeling met oog voor de verschillende perspectieven. Door haar ruime ervaring van verandertrajecten met een technisch component en frisse blik op zaken weet zij mensen te enthousiasmeren. Nieuwsgierig naar onze aanpak, maak dan snel kennis of lees een van onze ebooks ter inspiratie!’

joris van diest

Joris van Diest
Projectleider

Lees meer
Wil jij dat je zorgtechnologie echt door medewerkeres en cliënten wordt gebruikt? Zodat de kwaliteit van leven van cliënten wordt verbeterd?
Joris helpt jouw organisatie graag met zijn pragmatische aanpak. Hij deelt snel en makkelijk zijn kennis over zorgtechnologie én veranderprocessen. Voor je het weet, doe je het voortaan zelf!

Peter Sijtsma Decido Zorg Sociaal Domein

Peter Sijtsma
Adviseur / coach

Lees meer
Bij iedere verandering zijn de mensen het uitgangspunt!
Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid ben ik op zoek naar hoe organisaties, thema’s en mensen in elkaar zitten. In verbinding en altijd doel- en resultaatgericht op zoek naar manieren om succesvolle veranderingen te bewerkstelligen. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.
Erwin Jonkeren Decido

Erwin Jonkeren
Adviseur / projectleider

Lees meer
Wil je de besturing van jouw organisatie verbeteren? Erwin helpt je met rapportages die wel echt worden gebruikt. En met het ontwikkelen van effectief sturend gedrag bij gebruikers van rapportages en teams.
Olga Sprong Decido Zorg Welzijn

Olga Sprong
Teamcoach

Lees meer
Olga kent als adviseur en (team) coach het sociale domein van binnenuit. Met haar jarenlange ervaring in beleidsontwikkeling, projectleiding en (team)coaching zet zij actief in op de samenhang en wisselwerking tussen de verschillende organisatie onderdelen. Daar ontstaat de kennis en energie die nodig is om een verandering daadwerkelijk van de grond te krijgen.
Hilrieke Nauta Decido Zorg Sociaal Domein

Hilrieke Nauta
Projectleider

Lees meer
Hoe ga je in de zorg om met personele tekorten, duurzame inzetbaarheid, organisatieverandering en functiedifferentiatie om vanuit de cliënt nog steeds de juiste zorg te bieden? Hilrieke zorgt vanuit haar jarenlange ervaring in de zorg en HR voor een aanpak, waarmee managers en medewerkers verder kunnen. Ook in het sociale domein adviseert zij organisaties over samenwerking en oplossingen waarbij preventie voorop staat.
Kitty Valk Decido Zorg Sociaal Domein

Kitty Valk
Interim Manager / Projectleider

Lees meer
Kitty is een pragmatische doorpakker, die op een verbindende wijze mensen, teams, processen en beleid aan elkaar koppelt. Hierbij maakt ze gebruik van de ruim 15 jaar werkervaring in o.a. ziekenhuizen, VVT- en  GGZ instellingen als HR-adviseur en (interim) manager. Door oprechte interesse in de mens achter de vraag, door te vragen na het eerste antwoord, en vanuit haar drive om resultaat te maken, krijgt Kitty mens en organisatie in beweging..

Adviesbureau in zorg en welzijn: onze diensten

Onze diensten zijn samen te vatten in drie hoofdgroepen: strategie – transitie – leiderschap.

Onder strategie verstaan we het uitzetten van de koers van een zorgorganisatie. Voorafgaand aan de strategie kunnen we ondersteunen bij het evalueren van het beleid of onderzoek doen naar haalbaarheid van bijvoorbeeld expertise centra.

De transities die nodig zijn om oplossingen te bieden aan de druk op de zorg en de krapte op de arbeidsmarkt, zijn van zowel technologische aard als van organisatorische aard. In bijna alle situaties is er sprake van een verandertraject op gebied van werkprocessen, cultuur en gedrag van medewerkers. Het vraagt dus een begeleiding die verder gaat dan alleen de technologie of andere functiemix.

En het leiden van een organisatie in constante verandering vraagt om lef en leiderschap van het hoger management, zorgmanagement en teamleiders. We begeleiden hen op gebied van leiderschapsvragen, samenwerking en drijfveren.  

Waarden van Decido

Elke collega is uniek. En toch herken je de “Decido’s” in de manier waarop ze met elkaar en met klanten samenwerken. Ze handelen namelijk vanuit een gemeenschappelijke waardenset:

Nieuwsgierig

Bij elke vraagstuk en persoon zijn we oprecht geïnteresseerd en nieuwsgierig. Naar wat een persoon drijft, waarom zaken zijn georganiseerd zoals ze zijn. We vragen door en verdiepen zo inhoud en de relatie.

Gelijkwaardig

We staan gelijkwaardig in de relatie, want alleen samen kunnen we meer impact bereiken. Dat doen we door collega’s en klanten te respecteren, actief te luisteren naar wat ze te zeggen hebben en ze waarderen voor hun inbreng.

Klantgedreven

Wij gaan ver in het bereiken van maatschappelijke impact. Door de focus op effecten. Door meer te leveren dan strikt noodzakelijk. Door die ‘stap extra’. In inhoud en relatie. We willen dat klanten ‘fans’ van ons zijn.

Ontwikkeling Decido

2006

Het begin

Op 12 juni 2006 wordt Decido opgericht. We beginnen op een zolderkamertje aan de Wormerhoek in Capelle aan de IJssel. Dat jaar hebben we het ministerie van VROM, NedTrain en de Publieke Omroep al als klant.

2008

Eerste opdrachten in langdurige zorg

Marcel treedt toe als partner tot Decido. Het is het begin van een jarenlange prachtige samenwerking. Marcel doet veel opdrachten in de langdurige zorg.

2009

Eerste boek

Ons eerste boek wordt gepubliceerd. “Van ambitie naar succes” is een verzameling van theorieën en klantverhalen over strategie en control.

2010

Verhuizing

We verhuizen naar de Havenstraat 22 in IJsselstein. Een eigen pand dat onze identiteit uitstraalt: klein, authentiek en anders dan anderen.

2011

Vijfjarig jubileum

Decido bestaat 5 jaar. Het team is gegroeid naar 6 mensen en we vieren dat met een nieuwe strategie die we in Oostenrijk samen met elkaar hebben bedacht. Provincie Flevoland vraagt ons om hun besturing te verbeteren.

2014

Methodiek

Management Drives omarmen we als methodiek om de drijfveren van mensen in kaart te brengen en zo meer impact op persoonlijk niveau te kunnen maken.

2016

Tienjarig jubileum

Decido bestaat 10 jaar. Het team is gegroeid naar 10 mensen en we presenteren tijdens ons jubileum de eerste versie van het versnellingsmodel. We doen veel verandertrajecten in de langdurige zorg via Waardigheid en Trots.

2017

Tweede boek

Ons tweede boek wordt gepubliceerd. “Cruise Control” gaat over de juiste indicatoren voor besturing en hoe je gegevens goed visualiseert. Het bereikt de 13e plaats op managementboek.nl

2020

Nieuwe koers

Decido kiest een nieuwe positionering. De focus komt meer en meer op sociale en maatschappelijke impact te liggen en we kiezen om te focussen op complexe veranderopdrachten met een langdurige samenwerking met onze klanten.

Kennismaken of even sparren?

Ons kantoor zit in het hart van het gezellige IJsselstein, op de Havenstraat 22. Maak een afspraak en kom op bezoek. Ervaar wie we zijn en hoe we werken. De koffie is vers gezet om even rustig te sparren.