Veranderen met de menselijke maat

Wij zijn de strategieversnellers van Decido!

Op betekenisvolle en duurzame wijze begeleiden wij organisaties en teams die meer uit zichzelf én hun strategie willen halen. Om zo de kloof tussen de ‘strategie-op-papier’ en de werkelijke impact in de samenleving te dichten: dát is onze belangrijkste drijfveer!

Wij begeleiden verandering met de menselijke maat.
Wij gaan voor maatschappelijke impact.
Wij zijn de strategieversnellers van Decido.

 

Onze missie

Wij doen niets liever dan organisaties met een maatschappelijke opdracht begeleiden om hun impact blijvend te vergroten. Want daarmee dragen we samen bij aan een positieve samenleving. Met passie en expertise ondersteunen wij u in deze snel veranderende omgeving, zodat u wendbaar blijft en blijvend impact kan maken. Wij versterken de motivatie en het eigenaarschap van uw teams en zorgen voor beweging in de juiste richting!

Onze collega’s werken veel voor zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten en provincies. Maar wij werken ook graag voor organisaties die de wereld beter en mooier willen maken: Organisaties die zich bewust zijn van hun maatschappelijke functie en actief willen bijdragen aan een betere en duurzame wereld.

Ons Team

Decido bestaat uit een team van ervaren adviseurs en begeleiders. Ieder van ons brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van implementatie van strategie, besturing en verandermanagement. Voor ieder van ons geldt dat wij er persoonlijk voldoening van krijgen als we organisaties en mensen helpen om bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Oscar Timmers Bedrijfsfotografie 22042016 DSC9815 High Res 1

Marcel Kruger
Partner

Linkedin Box
Lees meer
Zoek je een ervaren coach of adviseur? Marcel zorgt voor concrete plannen en draagvlak voor visie en strategie. Dat doet hij vooral in de zorgsector en voor overheden.
Oscar Timmers Bedrijfsfotografie 22042016 DSC0172 High Res 11

Merlijn Gillissen
Partner

Linkedin Box
Lees meer
Zit je strategie vast? Is je organisatie toe aan verandering? Merlijn helpt graag bij complexe vraagstukken. Zijn kracht ligt in visie-gedreven veranderingen met de menselijke maat.
Oscar Timmers Bedrijfsfotografie 22042016 DSC0127 High Res 1

Nienke Leenstra
Adviseur / Coach

Linkedin Box
Lees meer
Wil je verandering teweegbrengen in jouw organisatie met de betrokkenheid van medewerkers? Nienke zorgt voor een aanpak waarin zowel management als medewerkers zich herkennen. Door haar enthousiasme en blik van buiten inspireert ze tot ‘anders denken, anders doen’.
Oscar Timmers Bedrijfsfotografie 22042016 DSC8945 High Res

Sietse Lugtenburg
Adviseur

Linkedin Box
Lees meer
Wil jij dat je teams écht doorontwikkelen? Zodat ze aantoonbaar bijdragen aan de bedoeling?
Sietse helpt jou en je teams graag met zijn pragmatische aanpak. Hij deelt snel en makkelijk zijn kennis over veranderprocessen. Voor je het weet, doe je het voortaan zelf!
Peter Sijtsma

Peter Sijtsma
Adviseur / coach

Linkedin Box

Lees meer
Bij iedere verandering zijn de mensen het uitgangspunt!
Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid ben ik op zoek naar hoe organisaties, thema’s en mensen in elkaar zitten. In verbinding en altijd doel- en resultaatgericht op zoek naar manieren om succesvolle veranderingen te bewerkstelligen. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.
Eline Eussen

Eline Eussen
Procesbegeleider

Linkedin Box
Lees meer
Wil jij jouw plannen verwezenlijken en blijvende resultaten neerzetten? Eline helpt samenwerkingsverbanden en organisaties als procesbegeleider bij de innovatiekracht en de continuïteit van het (samenwerkings)proces. Met daadkracht en enthousiasme brengt Eline mensen op alle niveaus in beweging. Daarmee brengt zij plannen en intenties tot leven, ook in complexe situaties.
Erwin Jonkeren

Erwin Jonkeren
Adviseur / projectleider

Linkedin Box
Lees meer
Wil je de besturing van jouw organisatie verbeteren? Erwin helpt je met rapportages die wel echt worden gebruikt. En met het ontwikkelen van effectief sturend gedrag bij gebruikers van rapportages en teams.
Olga 2

Olga Sprong
Teamcoach

Linkedin Box
Lees meer
Olga kent als adviseur en (team) coach het sociale domein van binnenuit. Met haar jarenlange ervaring in beleidsontwikkeling, projectleiding en (team)coaching zet zij actief in op de samenhang en wisselwerking tussen de verschillende organisatie onderdelen. Daar ontstaat de kennis en energie die nodig is om een verandering daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Waarden van Decido

Elke collega is uniek. En toch herken je de “Decido’s” in de manier waarop ze met elkaar en met klanten samenwerken. Ze handelen namelijk vanuit een gemeenschappelijke waardenset:

Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierig

Bij elke vraagstuk en persoon zijn we oprecht geïnteresseerd en nieuwsgierig. Naar wat een persoon drijft, waarom zaken zijn georganiseerd zoals ze zijn. We vragen door en verdiepen zo inhoud en de relatie.

Gelijkwaardigheid

Gelijkwaardig

We staan gelijkwaardig in de relatie, want alleen samen kunnen we meer impact bereiken. Dat doen we door collega’s en klanten te respecteren, actief te luisteren naar wat ze te zeggen hebben en ze waarderen voor hun inbreng.
Klantgedreven 1

Klantgedreven

Wij gaan ver in het bereiken van maatschappelijke impact. Door de focus op effecten. Door meer te leveren dan strikt noodzakelijk. Door die ‘stap extra’. In inhoud en relatie. We willen dat klanten ‘fans’ van ons zijn.

Ontwikkeling Decido

2006

Het begin

Op 12 juni 2006 wordt Decido opgericht. We beginnen op een zolderkamertje aan de Wormerhoek in Capelle aan de IJssel. Dat jaar hebben we het ministerie van VROM, NedTrain en de Publieke Omroep al als klant.

2008

Eerste opdrachten in langdurige zorg

Marcel treedt toe als partner tot Decido. Het is het begin van een jarenlange prachtige samenwerking. Marcel doet veel opdrachten in de langdurige zorg.

2009

Eerste boek

Ons eerste boek wordt gepubliceerd. “Van ambitie naar succes” is een verzameling van theorieën en klantverhalen over strategie en control.

2010

Verhuizing

We verhuizen naar de Havenstraat 22 in IJsselstein. Een eigen pand dat onze identiteit uitstraalt: klein, authentiek en anders dan anderen.

2011

Vijfjarig jubileum

Decido bestaat 5 jaar. Het team is gegroeid naar 6 mensen en we vieren dat met een nieuwe strategie die we in Oostenrijk samen met elkaar hebben bedacht. Provincie Flevoland vraagt ons om hun besturing te verbeteren.

2014

Methodiek

Management Drives omarmen we als methodiek om de drijfveren van mensen in kaart te brengen en zo meer impact op persoonlijk niveau te kunnen maken.

2016

Tienjarig jubileum

Decido bestaat 10 jaar. Het team is gegroeid naar 10 mensen en we presenteren tijdens ons jubileum de eerste versie van het versnellingsmodel. We doen veel verandertrajecten in de langdurige zorg via Waardigheid en Trots.

2017

Tweede boek

Ons tweede boek wordt gepubliceerd. “Cruise Control” gaat over de juiste indicatoren voor besturing en hoe je gegevens goed visualiseert. Het bereikt de 13e plaats op managementboek.nl

2020

Nieuwe koers

Decido kiest een nieuwe positionering. De focus komt meer en meer op maatschappelijke impact te liggen en we kiezen om te focussen op complexe veranderopdrachten met een langdurige samenwerking met onze klanten.

Kennismaken of even sparren?

Ons kantoor zit in het hart van het gezellige IJsselstein, op de Havenstraat 22. Maak een afspraak en kom op bezoek. Ervaar wie we zijn en hoe we werken. De koffie is vers gezet om even rustig te sparren.