Tempo Team België

Fusie en integratie van een heel bedrijfsonderdeel

Tempo Team maakt onderdeel uit van Randstad Holding, de tweede grootste HR dienstverlener ter wereld. In België is zij een toonaangevende marktspeler op het gebied van uitzendkrachten, rekrutering en selectie, outplacement, testing en assessment, outsourcing, training en development.

De strategie

Om toegang tot strategische markten te verkrijgen, besloot Randstad in 2008 Vedior over te nemen en te fuseren. Voor Vedior België betekende de fusie het begin van één van de grootste en meest complexe organisatieveranderingen in hun geschiedenis. Binnen twee jaar tijd is hun naam veranderd naar Tempo Team, het hele IT landschap vervangen en is een groot deel van de processen aangepast als gevolg van het werken met een shared service center. En dat allemaal terwijl de hele uitzendsector zwaar werd getroffen door de economische crisis.

Onze veranderaanpak

Decido begeleidde de zachte kant van de fusie met en uitgebreide change management aanpak. Hierbij werd sponsorschap vanuit de directie geborgd door henzelf verantwoordelijkheid over projecten te geven. Het middenkader werd getraind in omgaan met weerstand. Voor het implementeren van de nieuwe systemen en processen werden klassikale en e-learning modules ingezet en is er veel aandacht besteed aan een goede online help functie. Ook werd de organisatie op de hoogte gehouden van de voortgang van de integratie middels doelgroep specifieke communicatie via diverse kanalen.

Hier mag een leuke quote komen

De versnelling

In twee jaar tijd zijn alle voorgenomen wijzigingen doorgevoerd voor en door Tempo Team België. Naar de buitenwereld was alleen de naam veranderd, maar intern was alles geïntegreerd: een nieuwe organisatie met een nieuw ERP-systeem en bijbehorende processen. Vedior België werd Tempo Team België, niet alleen in naam, maar in hun hele handelen. Uit een enquete in april 2010 bleek ook dat maar liefst 80% van de medewerkers tevreden was over het integratieproces.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en over de diensten van Decido die hier bij horen, neem dan contact op met Merlijn.