Waarom managers geen dashboards gebruiken

Waarom dit eBook?

Het eBook “Waarom managers geen dashboards gebruiken” geeft antwoord op de volgende vragen:

Wat zijn de meest voorkomende valkuilen bij het dashboard ontwerp?


Hoe krijg je dashboards die actiegericht zijn?


Welke ontwerp principes werken wel en niet?


Welke randvoorwaarden zijn nodig om te starten?

 

Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

Ja, ik ontvang graag dit eBook

"*" indicates required fields

Privacy Policy*

eBook Waarom managers geen dashboards gebruiken

In organisaties worden wel veel managementrapportages gemaakt, maar te weinig gebruikt om echt mee te sturen. En de meeste dashboards zijn geen dashboards maar een onoverzichtelijke verzameling van indicatoren die niet te beïnvloeden zijn.

In dit eBook gaan we in op 5 veel gemaakte fouten bij het selecteren en bepalen van de juiste KPI’s. En we geven praktische tips & tricks om belemmeringen op te lossen. Zo kun je de inzichten direct toepassen op je eigen managementrapportages.

 

De juiste maatschappelijke indicatoren?

Uit operationele systemen komen veel gegevens die je makkelijk tot rapportages kunt maken. Die geven helaas vaak niet de juiste stuurinformatie. Wij beginnen niet met de vraag welke informatie makkelijk te meten is, maar met de vraag wat het gewenste maatschappelijk effect is vanuit de strategische koers. Dat geeft een heel ander antwoord en levert betere stuurinformatie op. Wij begrijpen dat er meerdere snelheden van verandering in een organisatie zijn en passen de stuurinformatie daarop aan. Zo houdt u grip op de uitkomsten én krijgt u inzicht in de voortgang van de strategische verandering.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en over de diensten van Decido die hier bij horen, neem dan contact op met Merlijn.