Waarom dashboards onrust veroorzaken

Waarom dit eBook?

Het eBook “Waarom dashboards onrust veroorzaken” geeft antwoord op de volgende vragen:

Hoe werkt het mensenlijk brein bij dashboards?


Waarom werken bepaalde typen grafieken niet goed?


Hoe ziet een optimaal dashboard er dan wel uit?


Hoe kan ik zelf mijn rapportages aanpassen?

Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

Ja, ik ontvang graag dit eBook

"*" indicates required fields

Privacy Policy*

eBook Waarom dashboards onrust veroorzaken

In organisaties zijn wel dashboards beschikbaar, maar worden te weinig gebruikt om echt mee te sturen. En de meeste dashboards zijn geen dashboards maar een onoverzichtelijke verzameling van KPI’s.

In dit eBook gaan we in op de manier waarop ons brein informatie verwerkt en wat dat betekent voor het ontwerp van dashboards. En we geven praktische tips & tricks wat je wel en niet moet doen. Zo kun je de inzichten direct toepassen op je eigen dashboards en kun je jouw dashboards veel effectiever maken. Met deze richtlijnen worden de dashboards wél gebruikt!

De juiste maatschappelijke indicatoren?

Uit operationele systemen komen veel gegevens die je makkelijk tot rapportages kunt maken. Die geven helaas vaak niet de juiste stuurinformatie. Wij beginnen niet met de vraag welke informatie makkelijk te meten is, maar met de vraag wat het gewenste maatschappelijk effect is vanuit de strategische koers. Dat geeft een heel ander antwoord en levert betere stuurinformatie op. Wij begrijpen dat er meerdere snelheden van verandering in een organisatie zijn en passen de stuurinformatie daarop aan. Zo houdt u grip op de uitkomsten én krijgt u inzicht in de voortgang van de strategische verandering.

Effectief sturen op indicatoren?

Covey's zeven eigenschappen vertaald naar control

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en over de diensten van Decido die hier bij horen, neem dan contact op met Merlijn.