Vijf pijlers voor waardegedreven werken in de zorg en het sociaal domein

Waarom dit eBook?

Het eBook “Vijf pijlers voor waardegedreven werken in de zorg en het sociaal domein” geeft antwoord op de volgende vragen:

Wat betekent waardegedreven werken in de zorg en het sociaal domein?


Wat is een hoger doel en wat zijn missie en visie?


Hoe vertaal je missie en visie zodat je écht inspireren?


Hoe kan je als organisatie in de zorg of sociaal domein zelf stappen zetten?

 

Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

Ja, ik ontvang graag dit eBook

"*" indicates required fields

Privacy Policy*

eBook: Vijf pijlers voor waardegedreven werken in de zorg en het sociaal domein

Waardegedreven werken, wat is dat? Elke organisatie heeft een missie en een visie. Meestal opgeschreven in een strategisch document of op de website. De meeste organisaties hebben ook kernwaarden geformuleerd. Stel je voor dat medewerkers geïnspireerd en gemotiveerd raken door die missie. En dat ze dagelijks handelen vanuit doorleefde kernwaarden. Dat is waar waardegedreven werken over gaat.

Dit eBook is onderdeel van onze visie en aanpak om organisaties in de zorg en het sociaal domein meer waardegedreven te laten werken, oftewel te laten werken vanuit de bedoeling. Onze missie is om medewerkers in de zorg en het sociaal domein weer met passie te laten werken aan een strategie die het hogere doel dichterbij brengt.

Daarmee gaat dit eBook ook over leiderschap in de zorg. Het is een combinatie van missie, visie, kernwaarden gekoppeld aan een manier van leidinggeven die inspireert tot meer impact.

 

Wilt u uw nieuwe zorgmedewerkers behouden?

Lees de best practises om nieuw personeel te binden

Anders werken in de zorg?

“We krijgen de roosters niet rond”,”we kunnen niet meer de aandacht aan cliënten geven die nodig is”.

De continuïteit van zorg lijkt steeds vaker op losse schroeven te staan. De krapte op de arbeidsmarkt in combinatie met een grotere zorgvraag heeft tot gevolg dat roosters niet meer rond te krijgen zijn. Iedereen voelt dat er anders gewerkt moet gaan worden. Maar hoe?

Wij hebben uiteraard ook niet een pasklaar antwoord. Maar wel ideeën en veranderkracht. Wij begeleiden organisaties in de zorg en het sociaal domein om bestaand arbeidspotentieel in te gaan zetten. Door het creëren van nieuwe functies, de inzet van informele zorg en de introductie van keuze roosters. Zodat de continuïteit van zorg gegarandeerd kan blijven.

Wilt u een complexe verandering goed doorvoeren?

Maak kennis met onze strategisch adviseurs
Kennissessie: Waardegedreven strategie
Wil je weten hoe een waardegedreven strategie ontwikkelt? En welke elementen daarbij cruciaal zijn? Schrijf je in voor één van onze sessies.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en over de diensten van Decido die hier bij horen, neem dan contact op met Merlijn.