Leiderschap in de zorg met Management Drives

Waarom dit eBook?

Het eBook “Leiderschap in de zorg met Management Drives” geeft antwoord op de volgende vragen:

Waarom kun je als leidinggevende wel of minder goed samenwerken met collega’s?


Wat is jouw Management Drives profiel en je leiderschapsstijl?


Hoe zet je jouw stijl in om het beste uit het team te halen?


Hoe maak je samenwerking concreet?

 

Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

Ja, ik ontvang graag dit eBook

"*" indicates required fields

Privacy Policy*

eBook: Leiderschap in de zorg met Management Drives

Je werkt al een tijdje als leidinggevende in de zorg of het sociaal domein. Je bent teamleider, manager of teamcoach en werkt dagelijks met een team van medewerkers die impact proberen te maken voor de cliënten of burgers. Bij sommige collega’s gaat samenwerken vanzelf, bij anderen veel lastiger. En in het team gebeuren soms dingen, onder de tafel, waar je soms lastig mee uit de voeten kunt. Hoe kun je daar beter mee omgaan?

Het eBook gaat over leiderschap in de zorg en jouw stijl binnen deze context. Het gaat over samenwerken tussen mensen en samenwerking in teams. Via de methode van Management Drives kun je iets leren over jezelf en de intermenselijke dynamiek. Hoe ziet de dynamiek er binnen veel zorgteams uit? En hoe past jouw eigen profiel daarbij?

Dit eBook is een korte verkenning van deze vraagstukken en is geschreven vanuit ervaringen in de zorg. De bedoeling is om jou als lezer aan te zetten tot nadenken, inspiratie en actie om als je als leider verder te ontwikkelen.

Wil je meer halen uit je leiderschapsstijl?

Lees meer over leiderschap

Anders werken in de zorg?

“We krijgen de roosters niet rond”,”we kunnen niet meer de aandacht aan cliënten geven die nodig is”.

De continuïteit van zorg lijkt steeds vaker op losse schroeven te staan. De krapte op de arbeidsmarkt in combinatie met een grotere zorgvraag heeft tot gevolg dat roosters niet meer rond te krijgen zijn. Iedereen voelt dat er anders gewerkt moet gaan worden. Maar hoe?

Wij hebben uiteraard ook niet een pasklaar antwoord. Maar wel ideeën en veranderkracht. Wij begeleiden organisaties in de zorg en het sociaal domein om bestaand arbeidspotentieel in te gaan zetten. Door het creëren van nieuwe functies, de inzet van informele zorg en de introductie van keuze roosters. Zodat de continuïteit van zorg gegarandeerd kan blijven.

Wilt u een complexe verandering goed doorvoeren?

Maak kennis met onze strategisch adviseurs
Training: Leiderschap in de zorg met Management Drives
Wil je zelf ervaren hoe Management Drives het leiderschap in jouw zorgorganisatie versterkt? Vraag dan hier informatie aan over de training.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp en over de diensten van Decido die hier bij horen, neem dan contact op met Merlijn.