Projectleider zorg en welzijn

Implementatie met oog voor de mens

Uw organisatie is continu in ontwikkeling. Of het nu gaat om de invoering van zorgtechnologie, een nieuw ECD, HR systeem, steunsystemen of een samenwerking in de regio. Daar kunt u wel extra ondersteuning bij gebruiken. Wij helpen u graag!

“Kijken naar een breder verband”

Merlijn Gillissen | Partner

Projectleider zorg of welzijn?

Om de ontwikkeling of transitie in goede banen te leiden, ondersteunen wij organisaties door projectleiders, projectmanagers en programmamanagers aan te bieden. Projectleiders zorgen dat binnen een afgesproken tijd een bepaald resultaat wordt behaald. Projectmanagers kunnen een complex project wat vaak een verandering is, goed managen, waarbij ze kijken naar een breder verband. Programmamanagers kunnen een heel complex verandertraject, wat bestaat uit diverse projecten, aansturen en meerdere soorten projecten, van zorgtechnologie tot HR-projecten begeleiden.

Competenties van onze projectleiders en projectmanagers

Onze projectleiders, projectmanagers en programmamanagers hebben de volgende standaard competenties:

  • Ze zijn resultaatgericht
  • Ze kunnen goed plannen en organiseren
  • Ze kunnen goed communiceren met diverse belanghebbenden, zowel binnen de organisatie als met leveranciers, andere zorgorganisaties of gemeente en zorgkantoor
  • Ze zijn nauwkeurig en hebben oog voor details

Wat maakt onze projectleiders en projectmanagers anders dan andere projectleiders?

Wat onze projectleiders, projectmanagers en programmamanagers anders maakt, is dat ze allemaal ervaring hebben met verandermanagement, omgaan met cultuur en weerstand en weten hoe ze mensen kunnen meenemen in een verandering. Ze zijn allemaal gecertificeerd met Management Drives, onze methodiek om te kijken naar de zachte factoren van verandering: cultuur, drijfveren van mensen en teamdynamiek. Het zijn projectleiders met ook adviesvaardigheden en ervaring als coach.

Projectleider met flexibiliteit

Het kijken naar projecten vanuit een perspectief van verandering en cultuur, maakt dat de rechte weg niet altijd de beste weg is. De meeste projectleiders gaan direct van A naar B. Dat is niet onze benadering. Wij gaan langs C als dat nodig is voor draagvlak en borging in de organisatie. Onze projectmanagers kijken naar het duurzame resultaat, niet naar een snelle slag. Dat betekent dat wij de nodige flexibiliteit hebben om mee te bewegen met wat er nodig is voor de organisatie, zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Een pas op de plaats kan nuttig zijn. Vertragen om daarna te versnellen soms ook.

Download het gratis eBook

Zelforganisatie vanuit de bedoeling.

Marcel Kruger Decido

“Af en toe lachen om de weerbarstige realiteit”

Marcel Kruger | Partner

Implementeren vanuit gelijkwaardigheid en met humor

Een implementatie door projectleiders van Decido betekent dat we samen kijken naar wat de organisatie nodig heeft en wat de organisatie aankan. Dan doen we vanuit een basis van gelijkwaardigheid. En met een gezonde dosis relativering en humor. In onze visie is het implementeren van een project een veranderingsproces met hobbels, een enkele tegenslag en succes. Dan kan je als team er maar beter samen voor gaan en af en toe lachen om de weerbarstige realiteit. Want uiteindelijk is de weg ernaartoe ook een onderdeel van de verandering.

Praktijk verhaal: Silverein

Bij ouderenzorgorganisatie Silverein moesten de thuiszorg medewerkers allemaal een nieuwe telefoon hebben, waarmee ze de routes naar de cliënten toe slimmer en beter konden managen. Bovendien moest de telefoon direct beter beveiligd worden (via twee-factor authenticatie 2FA) en het moesten de telefoons efficiënter en beter (op afstand) beheerd worden. Een van onze collega’s heeft dit project als projectleider begeleid.

Projectleider

Silverein - Decido

Projectleider

Zorgverlening Het Baken

Praktijk verhaal: Het Baken

Ouderenzorgorganisatie Het Baken wilde graag beter kunnen sturen op prestaties van afdelingen en locaties. Een project is opgestart om de planning en control cyclus te vereenvoudigen en een Business Intelligence tool te selecteren en te implementeren om de managers de nodige stuurinformatie te geven. Dit project is mede in overleg met het zorgkantoor tot stand gekomen en geeft Het Baken de tools in handen om kort op de bal te spelen. Een van onze collega’s heeft dit project als projectleider begeleid.

Projectleider zorg: Maak kennis met Erwin

Erwin is een van onze projectleiders. Hij heeft een achtergrond in bedrijfskundig en heeft daarnaast diverse opleidingen gevolgd op gebied van o.a. planning en control, rapportages, en besturing. Hij heeft ervaring met ICT-implementaties, maar ook met aansturing van applicatiebeheerders. Hij kent zorgsystemen zoals ONS, Medimo, en AFAS. Hij werkt al 10 jaar in de zorg bij verschillende organisaties.  Zijn motto is “Soms moet je vertragen om te versnellen”. Want vaak gaan projecten mis door onduidelijke doelen of door gebrekkige analyse van het echte probleem. “Het lijkt dat de eerste fase van een project soms lang duurt, maar dat win je dubbel terug tijdens de uitvoering”.

Projectleider zorg en welzijn Erwin Jonkeren Decido

“Soms vertragen om te versnellen”

Erwin Jonkeren | Projectleider

Meer weten?

Wilt u weten welke ervaringen wij hebben met zorg en welzijn? Dat kan tijdens een kopje koffie of via een virtueel gesprek. Wij luisteren ook graag naar uw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact op met Merlijn Gillissen.

Merlijn Gillissen Decido

Zit u midden in een proces van verandering, strategie of bent u op zoek naar een projectleider die u tijdelijk ondersteunt bij een implementatie?

Dan kunnen we u wellicht helpen! Met expertise en ervaring in de zorg geven we net even dat zetje dat nodig kan zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons voor een kennismakingsgesprek.

Naam(Required)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden