Interim Manager Zorg of Welzijn

Tijdelijke versterking met verander- en slagkracht

Is uw organisatie op zoek naar een ervaren interim manager zorg die energie krijgt van complexe veranderings- of implementatietrajecten? Of naar een ervaren lijnmanager die uw zorg- of welzijnsorganisatie naar een hoger niveau kan tillen? Een HR-manager met rijke ervaring op het gebied van organisatieveranderingen. Of naar een project- of programmamanager die een complexe opgave moet begeleiden? Wij helpen u graag!

HN silhouet

“Modern werkgeverschap vormgeven vanuit HR”

Hilrieke Nauta | Interim HR-manager

Interim Manager Zorg met sociale impact  

Onze interim managers zorg, welzijn en sociaal domein, zijn intrinsiek gemotiveerd om een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen binnen de zorg en het sociaal domein. Ze beschikken over een flinke dosis verander- en slagkracht om ambities waar te maken en specifieke doelstellingen te behalen. Dankzij hun jarenlange ervaring in de sector, zijn ze zeer vertrouwd met het werkveld waarin ze opereren. Met hun leiderschapservaring, opgebouwde kennis en de juiste competenties, weten zij telkens weer oplossingen te vinden voor het in beweging krijgen van afdelingen en het ontrafelen van complexe vraagstukken.

We ondersteunen organisaties het liefst op de volgende functies:

  • Interim zorgmanager langdurige zorg / VVT / VG / Ziekenhuis
  • Teamleider Zorg / Welzijn / Sociaal Domein
  • HR-manager
  • Manager Bedrijfsvoering
  • Beleidsadviseur

Competenties van onze Interim Managers Zorg en Sociaal Domein

Onze interim managers hebben de volgende standaard competenties:

Leiderschap: Ze geven op een natuurlijke wijze richting aan de visie en strategie. Ze inspireren en motiveren de medewerkers binnen de organisatie om bij te dragen aan benodigde veranderingen. Dit doen ze door middel van hun enthousiasme en leiderschapskwaliteiten, die ze in de loop der jaren van hun carrière hebben opgedaan. Daarnaast zijn alle interim managers gecertificeerd in Management Drives  en zijn ze in staat de opgedane kennis toe te passen.

Adviesvaardigheden: Ze adviseren op het gebied van beleidsontwikkeling en operationalisering van de strategie. Ze spreken de taal van het management van de organisatie en adviseren de directie over de mogelijkheden, veranderingen en innovaties binnen de verschillende vakgebieden.

Aanpassingsvermogen: De interim managers hebben jarenlange ervaring in de zorg op managementniveau, en zijn in staat om zich de organisatie snel eigen te maken. Hierdoor hebben ze het vermogen om snel en effectief te reageren op verschillende omstandigheden of opgaven van de organisatie. Dit omvat het vermogen om nieuwe strategieën, processen en structuren te implementeren zonder al te veel snijverlies.

Communicatie: De interim zorgmanagers communiceren duidelijk en effectief. Ze zijn in staat te schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie. Dit is essentieel om mensen mee te nemen in bijvoorbeeld een veranderingsproces of te bereiken teamdoel. Het betrekken van medewerkers, belanghebbenden en teams bij het begrijpen van de redenen voor verandering en bij het leveren van de benodigde ondersteuning is van cruciaal belang.

Samenwerking: Ze hebben het vermogen om teams en afdelingen samen te brengen. Samenwerking helpt bij het overwinnen van weerstand en obstakels.

Risicobeheer: De zorgmanagers doen niet enkel aan het managen van de opdracht maar gaan verder dan dat. Ze zijn in staat een helicopterview te houden en het beheer van risico’s en onzekerheden in veranderingsprocessen te managen.

Interim Manager Zorg: Maak kennis met Kitty

Kitty is een pragmatische doorpakker, die op een verbindende wijze mensen, teams, processen en beleid aan elkaar koppelt. Hierbij maakt ze gebruik van de ruim 15 jaar werkervaring in o.a. ziekenhuizen, VVT- en GGZ instellingen als HR-adviseur en (interim) manager. Door oprechte interesse in de mens achter de vraag, door te vragen na het eerste antwoord, en vanuit haar drive om resultaat te maken, krijgt Kitty mens en organisatie in beweging.

Kitty is niet alleen actief bij opdrachtgevers, maar ook verantwoordelijk voor de tak interim management bij Decido.

KV Silhouet

“Mensen in beweging krijgen is mijn drive”

Kitty Valk | Interim manager

Wat maakt interim management bij Decido anders dan andere interim managers zorg?

Onze interim zorgmanagers onderscheiden zich doordat ze stuk voor stuk ervaring hebben in verandermanagement, het omgaan met culturele verschillen en weerstand en het vermogen om mensen mee te nemen in veranderingen. Bovendien zijn ze allemaal gecertificeerd in Management Drives, onze methodologie voor het analyseren van de menselijke aspecten van verandering, zoals cultuur, individuele motivatie en teamdynamiek. 

Door onze verdieping met Management Drives zijn we in staat de teamleden en de teams te lezen, en hier ook echt op een duurzame manier iets mee te doen. We passen hierdoor niet alleen op de winkel, maar zijn juist in staat de organisaties en de teams te versterken en/of vooruit te helpen.

Naast de interim managers, die in vaste dienst zijn bij Decido, werken er bij Decido ook verschillende experts en adviseurs, die ieder ontwikkeld zijn op hun eigen vakgebied. Zo hebben we projectleiders, coaches, intervisiespecialisten en strategen die mee kunnen denken met de interim manager wanneer er behoefte is aan reflectie of om even te sparren.

Download het gratis eBook

Leiderschap in de zorg met Management Drives

Interim management en advies onder één dak

Decido is multidisciplinair en complementair. Binnen Decido werken managers en adviseurs met verschillende disciplines. Iedere interim manager heeft zijn of haar eigen specifieke achtergrond en manier van werken. De verschillende karakters en achtergronden vullen elkaar aan, waardoor we altijd op elkaar terug kunnen vallen.

We kiezen ervoor enkel te groeien met mensen die wij vinden passen binnen onze cultuur, personen die dezelfde visie hebben op interim management, professionals die de juiste ervaringen in hun rugzak meedragen en bewust kiezen voor de zorgsector. Doordat de interim managers in vaste dienst zijn bij Decido zijn, staan we garant voor de geleverde kwaliteit van de geleverde managers.

Elke maand komen we bij elkaar om casuïstiek te delen en elkaar te ondersteunen. Daarbij zetten we ook kennis en ervaringen van de adviseurs en strategen in, om de beste kwaliteit te leveren.

MG Silhouet
“Af en toe lachen om de weerbarstige realiteit”

Merlijn Gillissen | Partner

Leiderschap vanuit gelijkwaardigheid en met humor

Voordat we een management opdracht aannemen gaan we in gesprek met de organisatie om samen te kijken naar wat de organisatie nodig heeft en wat de organisatie aankan. Dan doen we vanuit een basis van gelijkwaardigheid. En met een gezonde dosis relativering en humor. In onze visie is het aansturen van een team, een veranderproces of welke opgave dan ook, een weg met hobbels, een enkele tegenslag en dan succes. Dan kan je als team er maar beter samen voor gaan en af en toe lachen om de weerbarstige realiteit. Want uiteindelijk is de weg naar het uiteindelijke doel ook een onderdeel van de verandering.

Interimmanager

Zorgverlening Het Baken

Praktijk verhaal: Het Baken

Ouderenzorg organisatie Het Baken wilde de GRZ afdeling samenvoegen met het behandel- en adviescentrum. Beide afdelingen werden eerst door interne managers geleid. Eén van onze interim managers werd gevraagd om één van de afdelingen te leiden en samen met de collega zorgmanager de verandering in gang te zetten. Samen hebben ze het proces vanuit de lijn aangestuurd én de gevraagde samenvoeging in gang gezet en uitgevoerd.

Door de samenvoeging van de afdelingen werd er meer slagkracht gecreëerd en konden de twee  afdelingen aangestuurd worden door één zorgmanager. De verandering is daarmee goed geborgd en de taak van de interim manager is binnen 9 maanden afgerond.

Praktijk verhaal: Silverein

Bij ouderenzorgorganisatie Silverein moest na een fusie de afdeling applicatiebeheer worden opgezet. Vanuit Decido hebben we ondersteund in dit proces en stuurt een van onze interim managers de afdeling aan. In deze functie is er een mooie combinatie tussen lijnmanagement en verandermanagement, want naast interim managers, wordt er ook gekeken naar overige ICT-projecten en de relatie met applicatiebeheer. 

manager zorg

Silverein - Decido

Meer weten?

Wilt u weten welke ervaringen wij hebben met zorg en welzijn? Dat kan tijdens een kopje koffie of via een virtueel gesprek. Wij luisteren ook graag naar uw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact op met Kitty Valk.

Kitty Valk website klein

Zit u midden in een proces van verandering, strategie of bent u op zoek naar een projectleider die u tijdelijk ondersteunt bij een implementatie?

Dan kunnen we u wellicht helpen! Met expertise en ervaring in de zorg geven we net even dat zetje dat nodig kan zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons voor een kennismakingsgesprek.

Naam(Required)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden