Advies en projecten bij gemeenten en sociale allianties 

Decido is al jaren actief bij gemeenten. Vooral in relatie tot allianties in het sociaal domein en de sociale basis. We hebben organisaties mogen begeleiden op gebied van strategie, samenwerkingsvragen, implementatie van projecten of teamcoaching. Hieronder vindt u een greep uit onze verhalen.

Alliantie

Samen Noord Gemeenten sociale basis Decido

Klik hier om te lezen over onze aanpak voor alliantievorming

Samen Noord – Alliantievorming

Stadsdeel Noord wilde de samenwerking tussen welzijnspartijen in het snel groeiende Amsterdam Noord stimuleren om betere hulp en voorzieningen voor de bewoners te realiseren. Decido heeft 9 partijen begeleid bij het vormen van een alliantie, door te investeren in de relatie tussen partijen (teambuilding), het gezamenlijk maken van een meerjarenplan voor het gebied en door sessies met bestuurders over de formalisering van de samenwerking. Daarna hebben we Samen Noord begeleid bij de uitvoering van de plannen en voeren we regelmatig evaluaties uit op de samenwerking. Het resultaat is een beter toegankelijk en afgestemd aanbod voor bewoners. Samen Noord staat binnen de gemeente Amsterdam bekend als één van de meest succesvolle allianties in de stad.

Lokale Alliantie Rucphen

De vraag vanuit Lokale Alliantie Rucphen was een doorstart te maken met de Alliantie, zodat er een gezamenlijke visie en uitvoer tot stand zou komen. De Lokale Alliantie was al een aantal jaren actief, maar had nog geen visie en doelstellingen geformaliseerd, waardoor een en ander vrijblijvend bleef. Er is en gemeenschappelijke visie en scope geformuleerd en tijdens het traject bleek dat de gemeente de speler moest zijn die een leidende rol moest pakken. Hierop zijn gesprekken met de gemeente gevoerd en heeft de gemeente de handschoen opgepakt en is nu in de lead. Een van onze collega’s heeft dit traject begeleid als adviseur.

.

gemeente

Lokale alliantie gemeenten sociaal domein Decido

Klik hier om te lezen over onze aanpak voor alliantievorming

Download het gratis eBook

5 Succesfactoren voor alliantievorming.

Gemeente

Gemeenten sociaal domein Amsterdam Decido

Klik hier om te lezen over onze aanpak voor alliantievorming

Amsterdam – accounthouders 

De gemeente Amsterdam werkt in het sociaal domein samen met ruim 500 aanbieders van zorg en welzijn. Binnen de gemeente zijn een kleine 200 accounthouders primair aanspreekpunt voor deze aanbieders. De manier van (samen)werken door deze accounthouders verandert van puur opdrachtgever naar partner en verbinder van partijen. Decido heeft groepen accounthouders getraind in het werken op de nieuwe manier, met o.a. spelvormen en intervisie. Onderdeel van de training was het maken van afspraken over een meer uniforme werkwijze. De accounthouders hebben met deze training concrete handvatten gekregen voor hun veranderende rol.

Zorg alliantie rivierenland

Ouderenorganisaties Wittenbergzorg, ’t Slot, Huis ter Leede en Anker wilden graag gaan samenwerken op de secundaire processen van de ondersteunde diensten, zodat zij medewerkers in het primair proces zo goed mogelijk kunnen blijven ondersteunen en de organisaties toekomstbestendig te maken. Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van deze samenwerking is de bijdrage van medewerkers. Voor hen moet het praktisch en behapbaar blijven. Dit proces heeft geresulteerd in een meerjarenstrategieplan en een convenant. Een van onze collega’s heeft dit project, alsmede de start van de implementatie van het meerjarenstrategieplan als projectbegeleider begeleid.

De rol van de gemeente bij allianties

Gemeenten maken of breken een alliantie! Lees de blog van Marcel over de invloed van gemeenten op het proces

Amsterdam Sociale Basis

Hier komt binnenkort een beschrijving van het traject wat zeven grote aanbieders van welzijnsdiensten in de sociale basis hebben afgelegd samen met de gemeente Amsterdam om te komen tot een goed en dekkend aanbod voor de Amsterdammers in de stadsdelen. 

Gemeente

Gemeenten sociaal domein Amsterdam Decido
Kitty Valk Decido Sociaal Domein Zorg Sil
Peter Sijtsma Decido Sociaal Domein Zorg Sil
Floortje van der Linden Decido Sociaal Domein Zorg Sil
Erwin Jonkeren Sociaal Domein Zorg Sil
Sietse Lugtenburg Decido Sociaal Domein Zorg
Hilrieke Nauta Decido Sociaal Domein Zorg Sil
Merlijn Gillissen Decido Sociaal Domein Zorg Sil
Olga Sprong Decido Sociaal Domein Zorg Sil

Met passie en expertise ondersteunen wij u!

Meer weten?

Wilt u iets weten over een van onze trajecten of cases? Dat kan tijdens een kopje koffie of via een virtueel gesprek. Wij luisteren ook graag naar uw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact op met Marcel Kruger.

Marcel Kruger Decido Sociaal Domein Zorg Sil

Zit u midden in een proces van verandering, strategie of bent u op zoek naar een projectleider die u tijdelijk ondersteunt bij een implementatie?

Dan kunnen we u wellicht helpen! Met expertise en ervaring in de zorg geven we net even dat zetje dat nodig kan zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons voor een kennismakingsgesprek.

Naam(Required)
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden